محل تبلیغات شما

سوله چیست ؟

سوله به سازه های فی شیب دار که بر اساس محاسبات فنی خاص طراحی و ساخته می شوند سوله گویند. از این نوع سازه ها در کارخانه ها ، انبارها ، آ شیا نه ها ی هواپیما ، مرغداری ها ،سالن های ورزشی ، فروشگاههای بزرگ ، تعمیر گاهها و . . . استفاده می شود .

سوله از اجزای زیر تشکیل شده است : ۱- ستون ۲- رفتر(فریم ) ۳ – پرلین ( پروفیل Z و C) و ۴- استرات ۵- بادبند ۶-سگراد (میل مهار ) ۷- نبشی سینه بند ۸- سایه بان ۹- ستون وال پست ۱۰ – پیچ و مهره .
سوله به اشکال مختلفی طراحی و ساخته می شود .

industrial shed 5 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

به سازه های فی شیب دار که براساس محاسبات فنی خاص تولید می شود، سوله گویند. سازه های شیب دار یا سوله در لاتین با عنوان Gable Bents یا Ridge Bents نامیده و معرفی می شوند. از این قاب ها در پوشش دهانه های بزرگ و در ساختمان های صنعتی و کشاورزی مانند کارخانه ها، انبارها، مرغ داری ها، آشیانه های هواپیما، سالن های ورزشی، تعمیرگاه ها، پارکینگ ها، دامداری ها، فروشگاه ها و موارد متعدد دیگر استفاده می شود. لازم به توضیح است گروه کثیری از شرکت های بزرگ و کوچک دولتی و خصوصی با کمک این سازه ها توانسته اند به پیشبرد اهداف صنعتی و اقتصادی خود کمک کرده، و طبق محاسبات پیش بینی شده، به راحتی قادر به توسعه و گسترش ابنیه خود باشند. در سال های قبل سیستم های خرپاسازی در ایران بسیار متداول بوده اما هم اکنون سوله سازی به علت مزایای زیادی جایگزین آن گشته است.

سوله سبک به دلیل کاربرد عمدتا صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه ها متفاوت است خصوصا آنکه قاب ها در این نوع سازه ها کاملا متفاوت بوده و دارای شیب می باشند و دهانه ها نیز نسبت به سایر سازه ها بزرگتر است. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون ها، جهت اجرای این سازه نمیتوان از پروفیلهای موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آنها کرد که اصطلاحا به آن تیر ورق میگویند .

نحوه طراحی سوله و انواع آن

یکی از زیباترین و جالبترین سازههای عمرانی سوله است. در این مقاله سعی داریم شما را با سوله و انواع آن و نحوه طراحی سوله آشنا کنیم.

سوله به سقف شیبداری گفته میشود که از جزئیات ذیل تشکیل گردیده است:

  1. ستون
  2. رفتر
  3.  پرلین
  4. استرات
  5. وال پست
  6. بادبند
  7. سگراد
  8. سینه بند
  9.  پیچ و مهره
  10. سایبان

سوله به دلیل کاربرد عمدتا صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه ها متفاوت است خصوصا آنکه قاب ها در این نوع سازه ها کاملا متفاوت بوده و دارای شیب می باشند و دهانه ها نیز نسبت به سایر سازه ها بزرگتر است. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون ها، جهت اجرای این سازه نمیتوان از پروفیلهای موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آنها کرد که اصطلاحا به آن تیر ورق میگویند .

انواع سوله:

  • سوله دارای انواع گوناگون می باشد:
  • سوله تک دهانه به صورت ۸
  • سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸
  • سوله دو دهانه به صورت ۸۸
  • سوله قوسی
  • سوله چند ضلعی

طراحی سوله:

امر طراحی سوله کاریست تخصصی و بسیار دقیق، فاکتورهای مهمی در طراحی دخیل هستند که بی توجهی به آنها میتواند هم هزینهی گزافی را به سازنده تحمیل کند که صرفهی اقتصادی را زیر سوال میبرد و هم ممکن است نتیجهی مع داده و استحکام و پایداری سازه را تضعیف نماید. برای طراحی یک سوله اطلاعات زیر مطلوب است :

  1. ۱-بار برف و نیروی باد
  2. ۲- ارتفاع جانبی سوله
  3. ۳-شیب مورد نظر سقف و طبیعتا محاسبه ی ارتفاع تاج
  4. ۴-طول دهانه ی عرضی
  5. ۵-طول دهانه های طولی و تعداد قاب های طولی در نظر گرفته شده
  6. ۶- آیا جرثقیل در طراحی سوله در نظر گرفته شود یا خیر ؟(محاسبه بار دینامیکی جرثقیل)
  7. ۷-پوشش مورد نظر سقف .
  8. ۸-نیروی زله
    ۹-درنظر گرفتن مقاومت خاک منطقه مورد نظر

با دانستن اطلاعت فوق و ابعاد در نظر گرفته شده جهت سوله اقدام به طراحی آن می نماییم که در نهایت تبدیل به نقشه ای اجرایی خواهد شد و میرود برای اجرا .

اما اجرای سازه سوله خود ماجرایی دیگر است، در ظاهر آسان اما در باطن مشکل است و باز هم کار هر کسی نیست و تیمهای مهندسی خاصی هستند که نسبت به اجرای سوله اقدام میکنند. مونتاژ و رگلاژ و تنظیم قاب های سوله کاریست بسیار حساس، هممواره در نظر داشته باشید که مهاربندهای جانبی سوله به سرعت و همزمان اجرا گردند زیرا یکی از نقاط ضعف سازه سوله ضعف پایداری آن در برابر نیروهای جانبی است که البته این امر توسط مهاربندهای جانبی کاملا مهار میگردد اما زمان اجرای آن از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است.

مزایای سوله

  • ۱-ایجاد استحکام متناسب با نیاز طراحی
  • ۲- امکان پرهیز از عیوب ذاتی سازه‎های تیرورقی در سوله
  • ۳- امکان طراحی و اجرای سازه‎هایی با ابعاد بزرگ و بسیار قابل توجه
  • ۴- فونداسیون سبک‎تر در قیاس با سازه‎های مشابه تیرورق
  • ۵- سبکی قابل توجه سازه
  • ۶- ایمنی زیاد در برابر عوامل مخرب محیطی همچون زله ( به دلیل نسبت استحکام به وزن بالا )
  • ۷- انعطاف پذیری زیاد
  • ۸- توانایی اجرای سازه‎هایی با اشکال متنوع
  • ۹- امکان استفاده از مصالح متنوع در ساخت سوله

ساخت سوله های مدرن با استفاده از مقاطع ساختمانی در فرم های متنوعی امکان پذیر است. ستون این سوله ها از مقاطع مستطیلی H.S.S ساخته می شود و تیرها با توجه به اامات فنی و سلیقه مشتریان با شکل ها و ویژگی های زیر ارائه می شوند:

۱٫ سوله قوسی با تیر ساخته شده از مقاطع دایره ای C.H.S

در این طرح به جای استفاده از ستون I با مقطع متغیر، ستون از مقاطع ساختمانی H.S.S انتخاب می شود و در دو سمت در بالا، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، لنگر قاب کنترل می گردد. تیرها در این نوع قاب سوله از یک جفت مقطع C.H.S قوس دار تشکیل می گردد.
زیبایی، وزن کم، مقاومت بالا و حذف محدودیت های معماری (بیرون زدگی ماهیچه ستون)، مزیت اصلی این نوع قاب است.
جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

industrial shed 2 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

۲٫سوله هشتی با تیر ساخته شده از مقاطع دایره ای C.H.S

در این طرح به جای استفاده از ستون I با مقطع متغیر، ستون از مقاطع ساختمانی H.S.S انتخاب می شود و در دو سمت در بالا، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، لنگر قاب کنترل می گردد. تیرها در این نوع قاب سوله از یک جفت مقطع C.H.S به صورت صاف تشکیل می شود.
در صورت انتخاب ساندویچ پنل به عنوان پوشش سقف، استفاده از این نوع قاب به جای قاب قوسی اامی است.
زیبایی، وزن کم، مقاومت بالا و حذف محدودیت های معماری (بیرون زدگی ماهیچه ستون)، مزیت اصلی این نوع قاب است.
جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
industrial shed 4 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

۳٫ سوله هشتی با تیر ساخته شده از مقاطع H.S.S ویژه دهانه های ۱۸-۱۲ متر

این سوله با قاب هشتی جهت دهانه های کوچک ۱۲ تا ۱۸ متر کاربرد دارد. در این تیپ از قاب سوله، برای تیر و ستون از پروفیل H.S.S با مقطع مستطیل شکل و ابعاد یکسان استفاده می شود.
سبکی، ساخت و نصب بسیار آسان و استحکام بسیار بالا، از مزیت این تیپ سوله است.
جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
industrial shed 10 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

 ۴٫ سوله قوسی با تیر ساخته شده از تیر ورق

در این طرح از تیر قوسی I با مقطع متغیر و ستون H.S.S استفاده می شود. لنگر قاب در دو سمت در بالای ستون، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، کنترل می گردد.
این نوع سوله کارامدی و استقامت بالایی دارد و در بسیاری از شرایط محیطی قابل اجرا است. سهولت پیاده سازی و محاسبات، از مزایای این نوع سوله ها به شمار می رود.جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
industrial shed 15 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

 ۵٫ سوله هشتی با تیر ساخته شده از تیر ورق

در این طرح از تیر I با مقطع متغیر و ستون H.S.S استفاده می شود. لنگر قاب در دو سمت در بالای ستون، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، کنترل می گردد.
این نوع سوله کارامدی و استقامت بالایی دارد و در بسیاری از شرایط محیطی قابل اجرا است. سهولت پیاده سازی و محاسبات، از مزایای این نوع سوله ها به شمار می رود.جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

industrial shed 16 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

سوله سالن مرغداری :

برای ساخت یک سوله مرغداری علاوه بر بررسی های دقیق عمرانی می بایست نکات ضروری برای دستیابی به هوای مناسب درون سالن را از همان آغاز ساخت سوله در نظر گرفت

در طراحی یک سوله مرغداری برای دستیابی به بهترین تهویه در تابستان و زمستان می بایست از دو روش تهویه تونلی و حداقلی استفاده کرد، در مورد نکات به کار رفته در ساخت و روش اجرای این دو سیستم تهویه در بخش تهویه حداقلی و تهویه تونلی به طور کامل آمده است.

سوله های مرغداری را در ابعاد گوناگون می سازند، اما استانداردترین اندازه سالن را می بایست در عرض ۱۲ متر و طول حداقل ۷۵ متر ساخت. ارتفاع سالن را نیز از زمین تا لبه سقف ۲/۵الی ۳ متر در نظر بگیرید وسط سقف سوله نیز از لبه تا وسط سوله نیم متر بالاتر بیاید، بدین معنی که اگر دیوار سوله ۲/۵ متر ساخته شده است مرکز سقف سوله از کف ۳ متر ارتفاع داشته باشد.

سوله سالن ورزشی :

سوله ، سازه ای شیب دار و ساخته شده از قطعات فی نیمه سنگین و سنگین است. سوله با توجه به ساختار بندی مقاوم و پوشش دهی وسیع و صرفه و توجیه اقتصادی ، برای احداث سوله کارخانه ، سوله کارگاه ، سوله آشیانه هواپیما ، سوله سالن ورزشی ، سوله پرورش دام و طیور ، سوله صنایع پایین دستی کشاورزی ، سوله صنایع تبدیلی ،سوله انبار ،سوله صنایع و بطور کلی در مجموعه های اقتصادی بصور مستقیم و یا غیر مستقیم استفاده می شود.
سوله ها دارای انواع گوناگون مانند : سوله تک دهانه به صورت ۸ ،سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸ ،سوله قوسی ،سوله چند ضلعی می باشند ولی در حال حاضر طراحی و ساخت سوله با توجه به نیاز صنایع و فرایندهای کاری با تحقیقات و مطالعات تخصصی ،متناسب با آن فعالیت انجام پذیرفته تا بیشترین بهره وری را در سرمایه گذاری و تولید و … داشته باشد.

سوله سالن انبار :

سوله با کاربری انبار با اتصالات پیچ و مهره ای و رنگ آمیزی کامل ساخته شده است. به دلیل ستون های وسط ، وزن سازه سوله کم شده و قیمت سوله را بسیار مقرون بصرفه نموده است. پوشش کف سالن سوله از بتن نرم بوده که با مسلح نمودن آن با میلگرد های متناسب و کفسازی فنی بر استحکام آن افزوده است. پوشش بدنه و سقف سوله نیز از ساندویچ پانل پلی اورتان صورت گرفته است که باعث سبک تر شدن سوله ، عایق بندی دمایی و عایق بندی صوتی و بسیاری دیگر از مزایای استفاده از ساندویچ پانل در پوشش سوله شده است.

industrial shed 1 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

سازه سوله سالن اجتماعات :

ساخت سالنهای اجتماعات با استفاده از سازهای سبک و مقاوم در محیطهای علمی، دانشگاهی، انجمن های تخصصی، شوراها و …
۱-طراحی -۲تولید – ۳-اجرا و نصب انواع سازه سالن اجتماعات

industrial shed 56 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

طراح سوله :

امر طراحی سوله کاریست تخصصی و بسیار دقیق، فاکتورهای مهمی در طراحی دخیل هستند که بی توجهی به آنها می تواند هم هزینه گزافی را به سازنده تحمیل کند که صرفه اقتصادی را زیر سوال می برد و هم ممکن است نتیجه مع داده و استحکام و پایداری سازه را تضعیف نماید وموجب ایجاد حوادث جبران ناپذیر گردد. برای طراحی یک سوله اطلاعات زیر مطلوب است:

  • بارگذاری برای بار مرده ، بار برف و بار نامتقارن
  • بارگذاری جانبی سوله شامل بار باد و زله
  • بارگذاری جرثقیل برای سوله ، سوال: آیا جرثقیل در طراحی سوله در نظر گرفته شود یا خیر ؟
  • (بله:محاسبه بار دینامیکی جرثقیل)
  • ضریب منطقه‌ای،رفتار واهمیت برای سوله
  • ارتفاع جانبی سوله و ارتفاع دیوار
  • دهانه و طول سوله
  • تعداد قاب های طولی سوله
  • درز انقطاع
  • محاسبه ضریب طول موثر
  • درصد شیب سقف سوله

industrial shed 49 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

نحوه اجرای سقف سوله :

انواع پوشش سقف سوله در پروژه های متعدد در سراسر کشور همچنان با بالاترین کیفیت و سریعترین خدمات ، آماده اجرای پوشش سقف انواع سوله و سازه می باشد.

  • * اجرای کامل سقفهای قوسی وشیبدار ، سوله وسازه های فضایی.
  • * تعمیرو تعویض، آب بندی، کلیه سقفهای شیروانی و سوله و سازهای فضایی، با زیرسازی ، جوشکاری ، قوطی کشی ، طراحی و محاسبه و انذازه گیری در صورت وم
  • * آماده ارائه خدمات در سراسر کشور ، در بنادر جنوب ، در جزایر و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس

در پوشش سقف سوله می توانید از موارد زیر استفاده کنید:

  1. ۱٫ساندویچ پانل سقفی
  2. ۲٫ ورق گالوانیزه رنگی و پشم شیشه
  3. ۳٫ ورق گالوانیزه ساده و پشم شیشه

industrial shed 54 - آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن | سوله سبک بیستون

انواع پوشش سوله :

انواع پوشش مورد استفاده برای سقف و دیوار سوله می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • – ورق گالوانیزه ، آلوزینک ، آلومینیوم همراه با عایق پشم شیشه
  • – ساندویچ پانل های سقفی و دیواری از نوع پلی یورتان با ضخامت های ۴ و ۵ و۶ و۸ و ۱۰ (که بهترین انتخاب می باشد )
  • – آجر و سیمان برای دیوار های سوله و ورق سقفی برای پوشش سقف (که این شیوه سنتی می باشد و دیگر کمتر کاربرد دارد

برای تدریس خصوصی زبان آلمانی کدام موسسه بروم؟

هزینه ساخت سوله سبک مرغداری چقدر است؟

آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن

سوله ,های ,، ,ها ,سازه ,طراحی ,این نوع ,می شود ,h s ,نوع سوله ,سازه ها ,افزایش مقطع، کنترل ,بسیار دقیق، فاکتورهای ,بودن ابعاد تیرها ,کاربرد عمدتا صنعتی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Sharon's notes اسرار ازدواج موفق berwellnonhy دختر مسیح دانلود زیرنویس فارسی فیلم و سریال unpaspunos William's info Lisa's site ottourriamur gravabsatil